Arapça, Makaleler Ve Fetvalar Bilginin Adresi İlme Davet Derneği

İlme Davet Derneği

İlme Davet Derneği olarak senelerdir her çarşamba saat 21:00 da tefsir dersleri yapıyoruz.

Geçmişten Bu Güne Yaz Kuran Kursu Eğitimlerimiz Devam Ediyor

İlme Davet Gençliği

Her cumartesi saat 21:00 de gençler kendi aralarında ders yapmakta

Ehli Sünnet Selefi Menhec Davetine Destek Olunuz
İLME DAVET KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.

Gaziosmanpaşa / Şube Kodu 139

TL HESABI: TR81 0020 5000 0088 6956 4000 01

Arapça, Makaleler Ve Fetvalar Bilginin Adresi İlme Davet Derneği

Web sitemiz ilmedavetdernegi.org ziyaretçilerine birçok hizmette bulunuyor sizlerin faydalanması için içerisinde birçok bilgi bulunmaktadır. Başka bir deyişle bu bilgilerle sizlere Kuran ve Sünnet ışığında hayata farklı bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyoruz.

İlme Davet Derneği Hizmetlerimiz

Arapça

Bu dili öğrenmek isteyenlere ilmedavetdernegi.org yardımcı olacaktır. Kuran ve Sünneti daha iyi anlamada bu dil bizim için önemli bir yer tutmaktadır. Bizler sadece okumayı değil anlamaya da önem veriyoruz çünkü istediğimiz şey anlayarak ve amel ederek yaşayan bir toplum. Peki sitemizde ne tür bilgiler var ? Örneğin:

Emsile

Arapça öğrenmek için bilinmesi gereken kurallardır. Sitemizde pdf i bulunmaktadır. Benzer şekilde Acrumiyye, Nahvul Vadih,Katrun Neda dersleri de vardır ayrıca Tecvid kurallarını da sitemiz de bulabilirsiniz.

Ek olarak faydalanabileceğiniz diğer bir bölümümüz ise

Fetvalar

İlme Davet Derneği merak edilen bir çok konuyu  sizler için topladık. Mesela Hadis sıhhati, Abdest ile ilgili konular, Namaz ile ilgili konular, Dualar ve zikirler gibi, kategorilerimizi geliştirmeye davette ilerlemeye ve daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. Ayrıca derinlemesine araştırmayı seviyorsanız sizleri makaleler bölümüne yönlendiriyoruz.

Makaleler

ilmedavetdernegi.org ‘un  en önemli yeridir. Çünkü bir çok hocanın derslerini ve makalelerini derledik sizlere kategorize bir şekilde sunuyoruz. Ebu Said, Zafer Günal, Cihan Elmas vesaire bir çok hocanın yazılarını okuyabilirsiniz.

İlme Davet Derneği Eğitim Haberlerimiz Geleceğimiz olan çocuklarımıza, Kuran eğitimini sevdirerek vermeye gayret ediyoruz. Talebelerimizin, Kuran-ı Kerim ve Rasulullah’ın (s.a.s.) sünnetiyle tanışmasına vesile oluyoruz. Özellikle yaz etkinliklerimizle gerek dernek üyelerimizin gerekse çevre halkın çocuklarına hitap etmeye çalışıyoruz. Ehli Sünnet selefi menhec üzerine hareket eden bir Müslüman nesli amaçlamaktayız. Çünkü öncekiler ne ile kurtulduysa bugünkülerin de ancak onunla kurtulacağının farkındayız.

Hanım kardeşlerimiz de Çarşamba akşamları Tefsir derslerimize iştirak edip Kuran’ı daha yakından anlama fırsatı bulurken, kendi aralarında da bayan hoca eşliğinde akide dersleri düzenlemektedirler. Hanım kardeşlerimiz, YİMER HANIMLAR TELEGRAM kanalı vesilesiyle online eğitim alarak dini bilgilerini arttırmaktadırlar. Böylece aileyi oluşturan her bireyin dini açıdan bilgilenmesine zemin hazırlamış oluyoruz.

Bununla birlikte İlme Davet Derneği Cuma akşamları çalışan kardeşlerimize yönelik tecvitle Kuran eğitimi ve akide dersleri yapmaktayız. Şu an Akidetu’l Vasitiyye şerhi derslerimiz devam etmektedir. Ayrıca Arapçaya yeni başlayanlar için Durusu’ – Luğati-l Arabiyya okumaları da yine Cuma akşamları yapılmaktadır.

Kardeşliğimizi pekiştirmek/tanışmak maksadıyla, İlme Davet Derneği üyesi olsun veya olmasın herkese yönelik sosyal geziler tertipliyoruz benzer şekilde bazı kültürel etkinliklerde bulunup dernek içi iletişimi arttırıyoruz. Bununla birlikte esnaf ziyaretleri ile komşu hukukunun getirdiği sorumlulukları da yerine getiriyoruz.

Her ramazan ayında İlme Davet Derneğinde iftar programları düzenleyip, yemeğimizi salihlerle beraber yemeye çalışıyoruz. Yarım Hurma Derneği aracılığıyla tespit edilen bazı ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırıp, ihtiyaçlarının giderilmesinde gayret gösteriyoruz.

Ebu Said Hoca’nın teşvikiyle kurulan kitaplığımızı, Türkçe ve Arapça eserlerle zenginleştirerek, kitap kurtlarına yardımcı oluyoruz. Yeni çıkan Kitap ve Sünnete uygun eserleri kitaplığımıza katmaya devam ediyoruz.

İlme Davet Derneği Kimin ?

İstanbul- Gaziosmanpaşa ilçesi Pazariçi Mahallesinde 2013 Yılında kurulan ve yıllardır Kitap ve Sünnet merkezli davet çalışmalarını yürüten İlme Davet Derneği, üç katlı hizmet binasıyla, Gaziosmanpaşa ve çevresinde hizmet kalitesini arttırıp, daha çok insanımıza ulaşmayı hedefliyor.

Exit mobile version