Hayvanlar Vesilesiyle Yağmur Yağması
|

Hayvanlar Vesilesiyle Yağmur Yağması

Hayvanlar Vesilesiyle Yağmur Yağması يا مَعْشَرَ المهاجرينَ ! خِصالٌ خَمْسٌ إذا ابتُلِيتُمْ بهِنَّ ، وأعوذُ باللهِ أن تُدْرِكُوهُنَّ : لم تَظْهَرِ الفاحشةُ في قومٍ قَطُّ ؛ حتى يُعْلِنُوا بها ؛ إلا فَشَا فيهِمُ الطاعونُ والأوجاعُ التي لم تَكُنْ مَضَتْ في أسلافِهِم الذين مَضَوْا ، ولم يَنْقُصُوا المِكْيالَ والميزانَ إِلَّا أُخِذُوا بالسِّنِينَ وشِدَّةِ المُؤْنَةِ ، وجَوْرِ…

|

İsbal – Aşık Kemiği Ve Paçaları Uzatma

kastıyla giyilmişse haramdır. Böyle bir kasıt yoksa ve elbisenin boyu ayak topuklarına (iki yanda bulunan topuk kemiklerine) kadarsa mekruh değildir. Eğer boyu ayak topuklarından daha aşağıya iniyorsa ve caka satıp kibirlenmek kasti olmasa da tenzihen mekruhtur.Buharî ve Müslim’de geçen şu hadis bütün bunlara delalet etmektedir: “Kim kibir kastıyla elbisesini uzatırsa kıyamet gününde yüce Allah onun…

Kanın Necis Olduğuna Dair

Kanın Necis Olduğuna Dair

Sahih Buhari – BAB: NAMAZ KILANIN SIRTINA PİSLİK YAHUD CÎFE ATILDIĞI ZAMAN O KİMSENİN NAMAZI BOZULMAZ İbn Umer, namaz kılarken elbisesinde kan gördüğü zaman o elbiseyi bırakır ve namaz kılmasına devam ederdi. Said ibn Müseyyeb ile Şa’bî: İnsan, elbisesinde kan yâhud menî varken namaz kıldığı zaman yâhud kıbleden başka tarafa namaz kıldığı zaman yâhud teyemmüm…

Kurban Kesilirken Sahibinin İsminin Zikredilmesi
|

Kurban Kesilirken Sahibinin İsminin Zikredilmesi

قال عند ذبح ضحيته: باسم الله اللهم تقبل من محمد وآل محمد. ، وفي المسند وسنن أبي داود بسند صحيح أنه قال: باسم الله والله أكبر. قال النووي في شرح حديث مسلم: فيه دليل لاستحباب قول المضحي حال الذبح مع التسمية والتكبير اللهم تقبل مني. فالمشروع أن تسمي وتكبر، وأن تقول: اللهم هذا عني وعن…

Şükür Secdesi
|

Şükür Secdesi

Şükür Secdesi عَنْ أَبِي بَكْرَةَ رضي الله عنه عَنْ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : (أَنَّهُ كَانَ إِذَا جَاءَهُ أَمْرُ سُرُورٍ أَوْ بُشِّرَ بِهِ خَرَّ سَاجِدًا شَاكِرًا لِلَّهِ) رواه أبو داود (2774) وصححه الألباني في ” صحيح أبي داود Ebu Bekre (r.a.)’den: “Rasulullah (s.a.s.)’e sevindirici bir haber ulaşınca veya kendisine bir müjde verilince Allah’a şükrederek…

Kadının İmamlığı
|

Kadının İmamlığı

Kadının İmamlığı حَدَّثَنَا الْحَسَنُ بْنُ حَمَّادٍ الْحَضْرَمِيُّ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ فُضَيْلٍ عَنْ الْوَلِيدِ بْنِ جُمَيْعٍ عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ خَلَّادٍ عَنْ أُمِّ وَرَقَةَ بِنْتِ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْحَارِثِ بِهَذَا الْحَدِيثِ وَالْأَوَّلُ أَتَمُّ قَالَ وَكَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَزُورُهَا فِي بَيْتِهَا وَجَعَلَ لَهَا مُؤَذِّنًا يُؤَذِّنُ لَهَا وَأَمَرَهَا أَنْ تَؤُمَّ أَهْلَ دَارِهَا قَالَ عَبْدُ…

Elbani (Rhm) 'nin Ramazanın Başlangıcını Tespit Fetvası
|

Elbani (Rhm) ‘nin Ramazanın Başlangıcını Tespit Fetvası

Elbani (Rhm) ‘nin Ramazanın Başlangıcını Tespit Fetvası Soru : ( Şeyh Elbani’ye şöyle soruldu: ) Asya’lıların hilali görmeleriyle Afrika’lılar veya benzerleri de oruç tutabilir mi?” Cevap: Bu konuda asıl Allah Rasulu (s.a.v)’in şu hadisidir: صُومُوا لِرُؤْيَتِهِ وَأَفْطِرُوا لِرُؤْيَتِهِ “(Ramazan Hilal’ini) görünce oruç tutun, (Şevval Hilal’ini) görünce iftar edin.” Bu hitap, doğuda olsun, batıda olsun ümmetin…

İki Secde Arası El Kaldırma Sünnetii
|

İki Secde Arası El Kaldırma Sünneti

İki Secde Arası El Kaldırma Sünneti والمحفوظ ما روى عبيد الله وأيوب ومالك وابن جريج والليث وعدة من أهل الحجاز وأهل العراق عن نافع عن ابن عمر في رفع الايدى عند الركوع وإذا رفع رأسه من الركوع، ولو صح حديث العمرى عن نافع عن ابن عمر لم يكن مخالفا للاول لان أولئك قالوا إذا رفع…

Kullarımı Neden Ümitsizliğe Sevk Ediyorsun
|

Kullarımı Neden Ümitsizliğe Sevk Ediyorsun?

Edebu’l Mufred: -254 حَدَّثَنَا مُوسَى قَالَ: حَدَّثَنَا الرَّبِيعُ بْنُ مُسْلِمٍ قَالَ: حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ زِيَادٍ، عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ قَالَ: خَرَجَ النَّبِيُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عَلَى رَهْطٍ مِنْ أَصْحَابِهِ يَضْحَكُونَ وَيَتَحَدَّثُونَ، فَقَالَ: «وَالَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ، لَوْ تَعْلَمُونَ مَا أَعْلَمُ لَضَحِكْتُمْ قَلِيلًا، وَلَبَكَيْتُمْ كَثِيرًا» ، ثُمَّ انْصَرَفَ وَأَبْكَى الْقَوْمَ، وَأَوْحَى اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ إِلَيْهِ: «يَا مُحَمَّدُ،…

|

Namazda Elleri Kaldırmanın Hikmeti Nedir?

İbn Hacer Fethu’l-bari de şu bilgileri aktarıyor: İmam Şâfii’ye namazda elleri kaldırmanın anlamı nedir? diye sorulduğunda; Allah’ı tazim etmek  Rasulunun sünnetine ittiba etmektedir diyor. İbn Abdilberr, ibn Ömer’in şöyle dediğini naklediyor: Elleri kaldırmak namazın ziynetidir. Ukbe ibn Amir şöyle demiştir. Ellerin her kaldırılması için on sevap yazılır her parmağa bir hasene.

|

Ortak Bildiri

EVET !!!   BİZ TARAFIZ Rum suresi 1-6 âyetlerinin tefsirinde beyan ettiğimiz gibi; 2.500 kilometre mesafedeki bir olaya Rum {Ehli kitab} ve Farisi{Mecusi}ler arasında ki harbe tarafsız kalmayan Mekkeli müşrikler, Allah Rasûlu s.a.v. dâhil Müslümanlar…Hangi müşterek değerlerle Mekkeli müşrikler, Farisiler için “-bizimkiler”, Ehli kitab içinde müslümanlara “-sizinkiler” diyorlar.  [i] Müslüman olduğunu söyleyenler ve kendilerinden başka Müslüman…

Kurban Kesmek İsteyerek Zilhicce Ayının Onuna Varan Kimsenin Kendi Kılından veya Tırnaklarından Bir Şey Almasının Yasaklanması Babı

39- (1977) Bize İbıı-î Ebî Ömer El-Mekkî rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Süfyân, Abdurrahman b. Humeyd b. Abdirrahman b. Avf’dan riva­yet etti, o da Saîd b. Müseyyeb’i Ümmü Selerae’den naklen rivayet ederken dinlemîş ki, Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): «Malûm on gün girdi de biriniz kurban kesmek istedi mi artık (kendi) saçından ve cildinden hiç…

Cuma namazına erken gitmenin fazileti

Ebu Hureyre (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Cuma günü, melekler mescidin kapısına oturup cumaya gelenleri yazarlar. İmam, hutbeye çıkınca melekler defterlerini kapatırlar.” Rasûlullah (s.a.v) şöyle devam etti: “Cuma namazına erkenden ilk vakitlerde gelen; bir deve kurban etmiş gibi sevap kazanır. Sonra gelen, bir sığır kurban etmiş gibi sevap kazanır. Daha sonra gelenler, koyun…

Tilavet secdesinde ne denir?

Secdede dua; Hz. Aişe (radiyallahu anhâ) anlatıyor: “Rasûlullah (aleyhissalâtu vesselâm), geceleyin yaptığı tilavet secdelerinde şöyle derdi: “Yüzüm, kendisini yaratan (maddi ve manevi çeşitli cihazlarla teçhiz, tezyin ve) tasvir eden, ilahi güç ve kudretiyle onda işitme ve görme duyguları açan Zat’a secde etti.” Ebu Dâvud(1414); Tirmizî(508); Nesâî(2/222) Sahihu Süneni Tirmizi(474) حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ بَشَّارٍ حَدَّثَنَا عَبْدُ…

Fatiha, tane tane okunur.

Besmele çektikten sonra Hz. Peygamber (S.A.V.), Fatiha’yı da âyet âyet bölerek okurdu.: “Bismillahirrahmanirrahîm” der; sonra biraz durur; sonra “el-Hamdulillahi rabbil âlemin” der; sonra bir müddet daha durur, “er-Rahmanirrahim” der; daha sonra yine bir müddet durarak; “Mâliki yevmiddin” der; sûre bitinceye kadar da bu şekilde okurdu. Hz. Peygamber’in bütün okuyuşları böyle idi. Âyet başlarında durur ve…