Kanın Necis Olduğuna Dair

Kanın Necis Olduğuna Dair

Sahih Buhari – BAB: NAMAZ KILANIN SIRTINA PİSLİK YAHUD CÎFE ATILDIĞI ZAMAN O KİMSENİN NAMAZI BOZULMAZ İbn Umer, namaz kılarken elbisesinde kan gördüğü zaman o elbiseyi bırakır ve namaz kılmasına devam ederdi. Said ibn Müseyyeb ile Şa’bî: İnsan, elbisesinde kan yâhud menî varken namaz kıldığı zaman yâhud kıbleden başka tarafa namaz kıldığı zaman yâhud teyemmüm…

Kadının İmamlığı
|

Kadının İmamlığı

Kadının İmamlığı حَدَّثَنَا الْحَسَنُ بْنُ حَمَّادٍ الْحَضْرَمِيُّ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ فُضَيْلٍ عَنْ الْوَلِيدِ بْنِ جُمَيْعٍ عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ خَلَّادٍ عَنْ أُمِّ وَرَقَةَ بِنْتِ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْحَارِثِ بِهَذَا الْحَدِيثِ وَالْأَوَّلُ أَتَمُّ قَالَ وَكَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَزُورُهَا فِي بَيْتِهَا وَجَعَلَ لَهَا مُؤَذِّنًا يُؤَذِّنُ لَهَا وَأَمَرَهَا أَنْ تَؤُمَّ أَهْلَ دَارِهَا قَالَ عَبْدُ…

İki Secde Arası El Kaldırma Sünnetii
|

İki Secde Arası El Kaldırma Sünneti

İki Secde Arası El Kaldırma Sünneti والمحفوظ ما روى عبيد الله وأيوب ومالك وابن جريج والليث وعدة من أهل الحجاز وأهل العراق عن نافع عن ابن عمر في رفع الايدى عند الركوع وإذا رفع رأسه من الركوع، ولو صح حديث العمرى عن نافع عن ابن عمر لم يكن مخالفا للاول لان أولئك قالوا إذا رفع…

|

Namazda Elleri Kaldırmanın Hikmeti Nedir?

İbn Hacer Fethu’l-bari de şu bilgileri aktarıyor: İmam Şâfii’ye namazda elleri kaldırmanın anlamı nedir? diye sorulduğunda; Allah’ı tazim etmek  Rasulunun sünnetine ittiba etmektedir diyor. İbn Abdilberr, ibn Ömer’in şöyle dediğini naklediyor: Elleri kaldırmak namazın ziynetidir. Ukbe ibn Amir şöyle demiştir. Ellerin her kaldırılması için on sevap yazılır her parmağa bir hasene.

Cuma namazına erken gitmenin fazileti

Ebu Hureyre (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Cuma günü, melekler mescidin kapısına oturup cumaya gelenleri yazarlar. İmam, hutbeye çıkınca melekler defterlerini kapatırlar.” Rasûlullah (s.a.v) şöyle devam etti: “Cuma namazına erkenden ilk vakitlerde gelen; bir deve kurban etmiş gibi sevap kazanır. Sonra gelen, bir sığır kurban etmiş gibi sevap kazanır. Daha sonra gelenler, koyun…

Fatiha, tane tane okunur.

Besmele çektikten sonra Hz. Peygamber (S.A.V.), Fatiha’yı da âyet âyet bölerek okurdu.: “Bismillahirrahmanirrahîm” der; sonra biraz durur; sonra “el-Hamdulillahi rabbil âlemin” der; sonra bir müddet daha durur, “er-Rahmanirrahim” der; daha sonra yine bir müddet durarak; “Mâliki yevmiddin” der; sûre bitinceye kadar da bu şekilde okurdu. Hz. Peygamber’in bütün okuyuşları böyle idi. Âyet başlarında durur ve…