ilitam – istanbul ilitam – ilitamda ders programı – İlahiyat fakültesi dgs ile geçiş

EĞİTİM HABERLERİ

Selamun Aleykum kardeşler;

2016 yılında DGS ile İLİTAM İstanbul Üniversitesine kayıt oldum. Bilgilendirmeyi zayıf bulduğum için, Her aşamayı burada paylaşmaya karar verdim. Saygılar.

Kayıt:

Ben AÖF mezunu olduğum için ön lisanas Diploması,transkript ve AÖF bürosundan alacağınız onaylı ders içerikleri,Halkbanka yatırılan harç dekontu(Halkbanka gitmeden önce İstanbul Üniversitesi ana sayfası aksis sayfasından kayıt olmalısınız,size referans numarası vercekler onu banka görevlisine söylersiniz),8 adet resim,Lise diploması aslı, Nüfus cüzdan fotokopisi,Ösys sonuç belgesi,Askerlik durum belgesi,İkametgah beyan formu

Belirtilen tarihe kadar Fatih İtfaiyede bulunan İlahiyata kaydı oluşturunuz. Sıraya girmeden önce doldurulması gereken bir kaç kağıt var onları doldurup sıraya giriniz.

Okulun kendi sayfasındaki açıklamalar (2016 yılına ait)

2016 DGS  sonucuna göre Üniversitemizin bir  programına kayıt hakkı kazanan adayların  Kesin Kayıtlar 17-21 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Aşağıda belirtilen evrakı, yerleştiğiniz birimin öğrenci işlerine 17-21 Ekim 2016 tarihleri arasında şahsen teslim etmeniz  zorunludur.

2016 DGS İle üniversitemiz yerleşen öğrencilerden zorunlu hazırlık sınıfı olan programlar için 26 Ekim 2016 tarihinde yapılacak Yabancı Dil Sınavı yapılacaktır.

DGS İLE KAYIT İÇİN;

1) DGS 2016 Sonuç Belgesi (internet çıktısı sınav sonucu ile kayıt yapılacaktır)

2) Lise Diplomasının aslı

3) Önlisans Diplomasının aslı (yeni mezunlar için diploması henüz düzenlenmemiş ise geçici mezuniyet belgesi aslı)

4) Onaylı Transkript

5) Onaylı Ders içerikleri

6) Nüfus Cüzdanının önlü-arkalı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası beyanı için)

7) Askerlik Durum Belgesi (Askerlik durumları, fakülte/yüksekokul görevlileri tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinden sorgulanacaktır. Haklarında “Kaydında sakınca yoktur” ibaresi bulunan yükümlülerden askerlik durum belgesi istenilmeyecektir.) 8) İkamet Adresi Beyanı (Formuna ulaşmak için TIKLAYINIZ)

9) 8 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içinde, önden, öğrenciyi kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır. Fotoğraflarınızın arkasına adınızı- soyadınızı ve öğrenci numaranızı yazmayı unutmayınız)

10) Öğrenci katkı payı/öğrenim ücretinin ödendiğine dair banka dekontu  (Birinci Öğretim Programlarına kesin kayıt yaptıracak olanlar katkı payı ücreti ödemeyecektir)

Kayıttan sonra, http://auzef.istanbul.edu.tr/ adresinden derslere ulaşabileceğiniz sayfaya girmeniz gerekmektedir. Burada alacağınız ders ve saatlerini ve haftalık programı bulabilirsiniz.

adsiz2

http://auzef.istanbul.edu.tr/uploads/61/icerik/klavuz/%C3%96%C4%9ERENC%C4%B0%20YARDIMCI%20KILAVUZU.pdf Adresinde kimlik,sınav vs… tüm bilgiler mevcut

adsiz1

adsiz

http://sanalsinif.istanbul.edu.tr/ adresinden canlı derslere,ders notlarına ve anlatımda kullanılan materyallere ulaşabilirsiniz. (Üye olmadan giremezseniz,ana sayfadan üye olunuz)

İnternetten canlı derslere katılmak eskiden zorunlu değilmiş 2016-2017 kayıt döneminde yönetim, derslere katılmayı zorunlu kılmış. Kullanılan Adobe programı sizin giriş-çıkış saatlerinizi topluyor. Notlara etkisi var.

26-27 Kasım 2016 tarihinde İstanbul ilahiyat binasında sınava giriliyor. Eskiden internetten yapılan ara sınav artık İstanbul binasında yapılıyor. İnternetten indirilen sınava giriş belgesi ile kimlik sınava giriş için yeterli

Ara sınav cumartesi-pazar olmak üzre iki oturum. Tecvid-Kuran okuma dersi yüz yüze oluyor. Bir hoca ezber alıyor. Bir hoca yüzünden okuma ve tecvid kuralları alıyor. Bunun için internetten randevu almalısınız,almazsanız hocaların peşinde koşup, randevusuz da halledebilirsiniz. Sınavlar AÖF sınavlarına benziyor ve Yanlışlar doğruları götürmüyor. (şimdilik). ( bu arada AÖF’nün hizmeti bu okuldan daha kaliteli, nede olsa eski okulum!). Huvallahullezi, yasin,amenerresul,bakaradan birkaç ayet var ders notlarında yazan onu istiyorlar. Medlerin tarifleri banko soru. Bir-iki ayetde Allah’ın birliğini anlatan ayet söyleyin diyorlar. Diğerleri 20 soru 30 dakika üzerinden sabah 9:30 da yapılıyor.

Finallerden 50 alamadıysanız ilk notunuz yüksekte olsa kalıyorsunuz. Notların açıklanması hem geç hemde bilgi eksikliği var. her şey ayrı ayrı sitelerde, bir iş yapacaksanız bir çok siteyi sık kullananlara eklemelisiniz. Aslında en güzeli facebooktaki kurulan ilitam odalarına kaydolup bilgilenmek. Kayıtlardan sonra, Watsapp odasıda kuruluyor. İyi bir Telefonla dosyaları PDF olarak okuyabilirsiniz. Canlı derslerede kaliteli bir telefonla katılabiliyorsunuz. Ders notlarını PDF’ten yazıya döküp adresinize gönderen kırtasiyeler de var. Eğer eğitime devam edecekseniz ALES sınavına hemen girin, çünkü 5 sene boyunca not geçerli. Düşük not alırsanız tekrar girebilirsiniz. Öğretmenlik için de Formasyonu almayı unutmayın. Not ortalamanız 2,00 dan yüksek olmalı, her puanınız önemli.

Örnek bir ders:

Ahlak Felsefesi özeti https://www.ilmedavetdernegi.org/?p=2016